BETAALMOGELIJKHEDEN

Naast betalen met cash geld, kan u in onze praktijk ook met de Payconiq;Hoe begin je met Payconiq?

Vooraleer je kan betalen met de Payconiq-app, moet je je eerst registreren door je gegevens in te geven en de app te koppelen met je bankaccount. Deze stappen moet je enkel de eerste keer doen. Zo ga je aan de slag:

1. Download de app

Download de app van Payconiq voor Android of iOS op je smartphone. Open de app wanneer hij klaar is met downloaden.

2. Maak je account aan

Als je een nieuwe gebruiker bent, word je gevraagd om eerst wat gegevens te delen. 

3. Koppel je rekening

Vervolgens kan je je rekening koppelen. Dat kan zonder kaartlezer als je klant bent bij ING, KBC of Belfius, en de app van je bank op je smartphone hebt staan. Ben je geen klant van ING, KBC of Belfius, dan heb je enkele extra stappen voor de boeg. In dat geval moet je je rekeningnummer ingeven, en wordt je gevraagd om 2 eurocent te storten op een rekening van Payconiq. Op die manier kan Payconiq je rekeningnummer verifiëren. Dan kan tot twee werkdagen duren: op het moment dat je verder kan gaan met je registratie, word je verwittigd via sms. Als dat gebeurd is, word je gevraagd om de verificatiecode in te vullen die je eveneens via sms wordt toegestuurd.

4. E-mail, pincode en cameratoestemming

Payconiq vraagt je tot slot nog om je e-mailadres te bevestigen: dat doe je door op de link te klikken die je aankrijgt via e-mail. Ga daarna terug naar de app. Kies een viercijferige pincode die je wilt gebruiken om je Payconiq-betalingen te beveiligen, en geef die tweemaal in. Als laatste moet je nog toestaan dat de Payconiq-app toegang krijgt tot je camera: dat is nodig om QR-codes te scannen.


Hoe betaal je met Payconiq?

Nadat je je in de Payconiq-app hebt geregistreerd, kan je ermee betalen. 

  1. Selecteer de juiste arts in de app of scan de QR-code
  2. Geef het juiste bedrag in van de consultatie op het volgende scherm.
  3. Klik op ‘Pay’ en vul dan je pincode in. De betaling wordt automatisch verwerkt, en de arts ziet de transactie op zijn scherm verschijnen. Je hebt betaald!