Met een aantal eenvoudige maatregelen kunt u de verspreiding van griepvirussen, coronavirussen of andere virussen voorkomen:


  • Voelt u zich ziek, verkouden, grieperig:
  •  ...  blijf thuis!  Vermijd nauw contact met andere personen, zeker met kwetsbaren!
  • Hou overal voldoende afstand
  • Was uw handen regelmatig met zeep gedurende 30 seconden.
  • Bedek uw mond en neus bij het hoesten en niezen. liefst met een papieren zakdoek die je direct wegwerpt in een afgesloten vuilbak.Waar kan ik terecht met vragen ivm corona?

Voor al uw vragen ivm corona (als je niet ziek bent), bel naar 0800 14 689 of  info-coronavirus.beVaccinatie tegen Covid-19


Terwijl we nog aan het genieten zijn van een mooie nazomer, moeten we reeds nadenken over de bescherming in het najaar voor onszelf tegen COVID-19.

Covid-vaccin

Op basis van de huidige gegevens en de Europese voorspellingsmodellen beveelt de Hoge Gezondheidsraad aan om bepaalde risicogroepen te vaccineren met een extra booster tegen covid-19 in september of oktober. De covid-piek wordt namelijk verwacht in de maand november. De vaccinatie zal gebeuren met het nieuwe aangepaste vaccin tegen omikronvariant XBB.1.5, die recent werd goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenagentschap en de Europese Commissie.

Doelgroep

De doelgroepen zijn:

Groep 1: Kwetsbare personen: iedereen ouder dan 65 jaar; personen die langdurig verblijven in een zorgvoorziening (zoals in de woonzorgcentra), alle zwangere vrouwen; obese personen (BMI >40); personen met bepaalde onderliggende gezondheidsproblemen zoals long- of hartaandoeningen; personen met een verzwakte immuniteit door een aangeboren ziekte of door medicatie (zoals chemo). Alle kinderen met een ernstige chronische aandoening, alle personen met een verstandelijke beperking of ernstige psychisch aandoening.

Groep 2: Personen werkzaam in de zorgsector, in en buiten zorginstellingen.

Groep 3: Personen die samenwonen met patiënten met een verminderde immuniteit.


Praktisch

Wij zullen vaccineren op zaterdag 30 september van 9 tot 12u, dit enkel op afspraak. Wij voorzien 5 minuten per patiënt. Het vaccin en de consultatie is gratis. Er is geen tijd voorzien voor andere medische vragen.

Gelieve zo veel mogelijk met de fiets te komen. Na het vaccin blijf je nog 10 minuten in de wachtzaal ter observatie. Kom zeker op tijd. Het vaccin is slechts beperkt houdbaar na optrekken. Wij werken hiervoor samen met Apotheek Dedeyne (Leonie), waarvoor veel dank.

Een afspraak maken kan online via onze agenda (vanaf 11/9/23) op www.huisartsenpraktijkursel.be  of telefonisch via ons telesecretariaat op het nummer 09/2770720.

Verspreid dit nieuws graag verder, zeker aan oudere mensen zonder computer.


Wie kan gaan werken en wie blijft thuis?Wie ziek is, wacht het natuurlijk herstel thuis af én ga niet werken.

  • Dat heeft 2 voordelen: voldoende rust laat je beter recupereren en je voorkomt de overdracht van ziektekiemen in de werkomgeving. Om de verspreiding van het coronavirus of andere virussen te vertragen, is het belangrijk om voldoende lang uit te zieken. Je blijft thuis zolang je ziek bent. 

BESLUIT: Thuisblijven van het werk doe je dus voor jouw herstel én voor de gezondheid van iedereen. Enkel op deze manier kunnen we kwetsbare personen beschermen tegen een besmetting met corona-en griepvirussen.